شما در حال مشاهده نسخه موبایل وبلاگ

حقوق

هستید، برای مشاهده نسخه اصلی [اینجا] کلیک کنید.

وکیل پایه یک دادگستری

قطعا اگر حتی یک بار هم به دادسراها، دادگاه و به طور کلی مراکز حقوقی و قانونی رفته باشید متوجه زمان بر بودن و دوندگی های آن شده اید و از نردیک شاهد از این دفتر به آن دفتر افراد بوده اید. وکیل پایه یک دادگستری باعث جلوگیری از هدر رفت وقت و راحت تر شدن کارهایتان می شود. البته این ابتدایی ترین خدمات یک وکیل مجرب و مستر دادیار است.


اما باید توجه داشت که حتی در همین موارد هم اگر وکیل پایه یک دادگستری تجربه کافی نداشته باشید و اصطلاحا وکیل حرفه ای نباشد قطعا وقت و زمان شما را هم هدر خواهد داد و روند پرونده را طولانی تر خواهد کرد. افرادی که به روند رسیدگی به پرونده ها در مراکز قضایی آشنایی دارند به خوبی نکاتی را که منجر به زمان بر شده پرونده می شود می دانند و اجازه این کار را نخواهند داد.

یک مثال جالب در این خصوص می توان زد. وکیل همچون پزشک است. اگر مریض شوید و به پزشک بی تجربه مراجعه کنید او به شما دارو خواهد داد اما بنا به بیتجربگی اش قطعا ممکن است داروی مناسب شما تجویز نشود و بیماری ای که می توان در مدت زمان کمی بر طرف شود به درازا خواهد کشید. وکیل پایه یک دادگستری نیز باید متخصص، به روز و با تجربه باشد وگرنه نه تنها با چنین مشکلاتی روبرو خواهید شد حتی بلکه نخواهد توانست مشکل شما را حل کند.

گروه وکلای مستر دادیار متشکل از تیمی از برترین وکلای کشور که تک تک آن ها وکیل پایه یک دادگستری با سوابق بیش از پنج سال دارند، می باشد. زمانی که یکی از وکلای گروه وکلای مستر دادیار را انتخاب و به عنوان حامی و وکیل خود انتخاب می کنید نه تنها آن وکیل بلکه تمام تیم بر روی پرونده شما کار خواهند کرد تا مبادا کوچک ترین حقی از شما ضایع گردد. به همین دلیل شما پشتیبانی یک تیم را خواهید داشت و خیالتان از بابت نتیجه راحت تر خواهد بود.

وکیل پایه یک دادگستری

وکیل پایه یک دادگستری

وکیل پایه یک دادگستری خانم

تمام وکلای گروه وکلای تهران جزوه برترین وکلای کشور می باشد و موضوع جنسیتی در آن را ندارد. چرا گزینش این موسسه بسیار سخت گیرانه بوده و با وکلای بی تجربه به صورت تخصصی کار نمی کند. وکیل پایه یک دادگستری خانم گروه وکلای مستر دادیار، تجربه و سوابق درخشان بسیاری دارند که بیشتر آن ها منجر به موفقیت در پرونده ها شده است.

گاهی بدور از بحث جنسیتی، برخی خانم ها که عمدتا موضوع پرونده ها در حوزه خانواده است، ترجیح می دهند که از وکیل پایه یک دادگستری خانم استفاده کنند. چرا که باث دلگرمی آن ها و درک متقابل می گردد. همین موضوع به حتی به حل پرونده می تواند کمک کند. وکلای خانم مستر دادیار در حوزه های خانواده، ملکی، کیفری، مالی و… تخصص و تجربه کافی را دارا می باشند که این موضوع از پرونده های موفقیت آمیز آن ها در گذشته کاملا بارز است.

در مستر دادیار این امکان وجود دارد تا شما خود وکیل مورد نظرتان را انتخاب کنید و فرقی بین وکیل پایه یک دادگستری خانم و اقا وجود ندارد و همچنین می توانید متقابلا تماس با وکیل داشته باشید البته وکلا مداوما موکل را در خصوص مراحل گزارش پرونده قرار می دهد و نیاز به تماس نیست. همچنین جهت مشاوره حضوری نیز میتوانید وکیل خانم و یا وکیل آقا انتخاب کنید.

وکیل پایه یک دادگستری خانم

وکیل پایه یک دادگستری خانم

وکیل کیفری (وکیل پایه یک دادگستری)

وکیل کیفری، وکیلی است که تخصص آن قوانین کیفری و پرونده های کیفری است. مراحل پرونده های کیفری بدین صورت است که پس از مطرح کردن دعاوی کیفری، دادگاه ها و دادسراها اقدام به تحقیقات و رسیدگی می کنند سپس کشف جرم و تعقیب متهم دستور کار قرار می گیرد. پس از این مراحل صدور قرار مجرمیت و کیفرخواست وتعیین نوع مجازات صورت می پذیرد. در نهایت نیز اجرای مجازات خاطی انجام می گیرد.

گاهی برخی پرونده های کیفری شاید بسیار ساده به نظر بیایند و شخص تصور می کند که از پس پرونده خود و دفاع در دادگاه بر می آید و نیازی به وکیل کیفری نیست. اما به علت آگاهی نداشتن از احکام و دشواری دفاع نمی تواند از خود دفاع کند و مجازات های سنگینی بر او اعمال می شود. شاید بزرگ نمایی به نظر برسد اما متوجه پرونده هایی شده ایم که مجازات های به شدت سنگینی بر شخص اعمال شده است. آن هم در پرونده ای که با داشتن یک وکیل مجرب می توانست از پس پرونده بر آید.

قوانین و حقوق کیفری را جدی بگیریم. وکیل کیفری هر کاری که بتواند مشکل موکل را برطرف کند حتی در صورت داشتن شاکی خصوصی و گرفتن رضایت وی انجام می دهد. در اینجا تجربه و کاربلدی حرف اول می زند. وکیل پایه یک دادگستری کیفری مستر دادیار تا اعلام نتیجه قطعی پشتیبان شما خواهند بود.

وکیل کیفری

وکیل کیفری

وکیل خانواده (وکیل پایه یک دادگستری)

این روز ها به دلیل مسائل اقتصادی و بخشی از فشاری که بر جامعه حاکم است، به خانه و خانواده ها راه پیدا کرده و بسیاری از خانواده ها دچار مشکل شده اند. این مشکلات تا جایی بالا می گیرد که حتی منجر به طلاق و اجرا گذاشتن مهریه نیز می گردد. متاسفانه تمام آن عشق و علاقه تبدیل به نفرت می گردد. در این شرایط عقل حکم می کند که برای دفاع از خود، به دلیل ناآگاهی که از قوانین کشور داریم به سراغ وکیل خانواده مجرب برویم.

نکته قابل تامل اینجاست که تمام مهارت وکیل خانواده در دانستن قوانین و حقوق تعریف شده ی در آن نیست. افراد بسیاری هستن که در مواقعی که به مشکل قانونی در حوزه خانواده بر می خورند فورا شروع به مطالعه کرده و قوانین را فرا می گیرند. نقطه عطف وکیل خانواده اینجاست که وکیل آگاهی کامل به روند پرونده ها در دادسرا ها و مراکز پیگیری آن ها دارند. این موضوع باعث سراعت کار پرونده و دانستن روند پرونده بر روی نتیجه پرونده بسیار تاثیر گذار است.

چه بسا شاهد افرادی بوده ایم که حتی با دانستن قوانین و حق و حقوق خود نتواسته اند به نتیجه برسند و در پرونده ای ساده شکست خورده اند.

وکیل خانواده (وکیل پایه یک دادگستری

وکیل خانواده (وکیل پایه یک دادگستری

وکیل آنلاین (وکیل پایه یک دادگستری)

گروه وکلای مستر دادیار در جهت ارائه ی خدمات بیشتر و بالا بردن کیفیت اقدام به راه اندازی مشاوره آنلاین رایگان کرده است. برای مشاوره آنلاین و صحبت با وکیل آنلاین (وکیل پایه یک دادگستری) می توانید از قسمت لیست سوالات اقدام کرده و یا از طریق صفحه ی تماس با ما شماره خو د را ارسال کنید تا مشاوران ما در اسرع وقت با شما تماس حاصل کنند. همچنین می توانید از طریق تلگرام موسسه سوالات خود را مطرح سازید.

وکیل آنلاین گروه وکلای مستر دادیار توانسته به انتخاب و اعتماد شما به یکی از برترین موسسات حقوقی و مشاوره تبدیل گردد که همواره از هرگونه تلاش برای حفض این جایگاه دریغ نخواهد کرد.

تفاوت وکیل پایه یک و پایه دو

به طوری کلی وکیل پایه یک دادگستری می تواند در تمامی پرونده ها اعم از حقوقی و کیفری و… از موکل خود دفاع کند. اما وکیل پایه دو دادگستری حق گرفتن موکلانی که پرونده های آن ها در رابطه با جرم‌ های تعزیر ای که مستوجب حبس کمتر از ۱۰ سال، شلاق و جزای نقدی و اقدامات تامینی منتج می‌شوند را دارند و در محاکم حقوقی نیز چنانچه بازخواسته کمتر از 50 میلیون تومان باشد و یا پرونده موکل در رابطه با خانواده همچون طلاق، نکاح و… باشد، می‌توانندپرونده و دفاع از موکل را بر عهده بگیرند.

انحصار وراثت

انسان ها جامعه ای اجتماعی دارند و اجتماع نشانه ی مجموعه ای از روابط است. یکی از این روابط انحصار وراثت است. موضوعیت انحصار وراثت در بعضی از مواقع می تواند منجر به جدل ها و بروز اختلافاتی در میان افراد شود. به همین دلیل در اسلام قوانینی در این باب تعیین شده است که این قوانین اسلام در قوانین کشور به عنوان مصداق و قانون آمده اند. این قوانین می توانند به بروز نیامدن این مشکلات و جدل ها کمک فراوانی کنند.در این مقاله از مستر دادیار این موضوع را مورد بررسی قرار داده ایم.


انحصار وراثت چیست

مطمئنا اموال هر شخص حتی اگر یک پیراهن باشد باید به وراث آن شخص برسد. به همین دلیل بعد از فوت شخص، باید ورثه تعیین و مشخص گردند. ورثه به لحاظ قانونی باید تایید شوند تا مبادا حقی از کسی ضایع گردد. به این تعیین و تایید وراث از طرف مرجف قضایی و تشریفات آن انحصار وراثت گویند. به طور خلاصه انحصار وراثت به معنای تعیین وراث و میزان سهم هر شخص می باشد.

به حکم تاییدیه دادگاه تصدیق و یا گواهی انحصار وراثت گویند. برای آنکه سهم ورثه به آن ها داده شود و آنها بتوانند در سهم خود تصرف کنند لازم است تادیه گرفته شود. دادگاه با رسیدگی و بررسی دقیق این گواهی (تصدیق) صادر می کند سپس اشخاص مالک سهمی که به آن ها تعلق می گیرد هستند.

انحصار وراثت چیست

انحصار وراثت چیست

مراحل دریافت گواهی انحصار وراثت

منظور از دادگاه در حقیقت در این مطلب شورای حل اختلاف است. بنا به قوانین مدنی کشور، پس فوت اداره ثبت احوال موظف است فوت متوفی را در سیستم ثبت و پس از آن شناسنامه متوفی را باطل کرده و گواهی فوت را صادر کند.

پس از صادر شدن گواهی فوت از سوی اداره ثبت احوال، یکی از ورثه با مراجعه به شورای حل اختلاف فرم انحصار وراثت (که در قسمت بعد درباره آن صحبت خواهیم کرد) را دریافت و همراه مدارک مورد نیاز و تمام مستندات همچون شناسنامه وراث، گواهی فوت و… و همچنین به همراه دو شاهد که به وراث آشنا هستند و آنها را می شناسند به دفتر اسناد رسمی مراجعه کرده و به این دفتر تحویل می دهد.

دفتر اسناد رسمی پس از بررسی گواهی ای به نام گواهی امضا به وراث تحویل می دهد که نشانه تایید ادعای متقاضی می باشد. بعد از انجام مراحل بالا شخص متقاضی باید لیست کاملی از تمام اموال شخص فوت شده، اعم از منقول و غیر منقول را به اداره دارای محل زندگی فرد متوفی تحویل دهند تا گواهی مالیا بر ارث نیز تحویل بگیرند.

کم کم به اخرین مراحل گرفتن گواهی انحصار می رسیم. متقاضی ارث پس از انجام کارهای گفته شده همراه با مدارک مورد نیاز و مدارک بدست آمده یعنی گواهی فوت صادر شده از سوی ثبت احوال، فرم انحصار وراثت شورای حل اختلاف، گواهی مالیات اداره دارایی منطقه، مدارک شناسایی و همچنین استشهاد شهود که در دفتر اسناد رسمی به امضا رسناده اید و تایید شده است، به نزدیکترین دادگاه مراجعه کرده و دادخواستی مبنی بر صدور این گواهی ثبت و تحویل می دهید.

پس از ثبت دادخواست در دادگاه، قاضی مدارک مربوطه را بررسی نموده و با هزینه شخص متقاضی دستور به ثبت آگهی در روزنامه داده می شود. این مورد بدین منظور است تا اگر شخصی ادعا و شکایتی نسبت به پرونده دارد، از پرونده مطلع شده و به دادگاه مراجعه کند. در صورتی که شخصی برای اعتراض به دادگاه مراجعه نکند، قاضی گواهی را صادر و سهم هر شخص را مشخص می کند.

فرم انحصار وراثت

همانطور که در قسمت های قبل اشاره شد، فرم انحصار وراثت را باید به دفتر اسناد رسمی تحویل بدهید تا همراه با دیگر مدارک به امضای این دفترخانه برسند. نمونه ای از این فرم:

دانلود نمونه فرم

فرم انحصار وراثت

هزینه انحصار وراثت

هزینه انحصار وراثت می تواند برای افراد مختلف متفاوت باشد. چرا که این هزینه تحت تاثیر یک سری عوامل همچون داشتن وکیل، هزینه چاپ آگهی و میزان مالیات که بسته به دارایی متوفی متغیر است، دارد.

یکی دیگر از عواملی که بر هزینه ها تاثیر می گذارد بدهی داستن شخص متوفی می باشد. طبق قانون در صورت پذیرش وراث، این بدهی بر عهده ی ان ها گذاشته خواهد شد. اگر بدهی طلبکار در شورای حل اختلاف مورد تایید قرار بگیرد، این بدهی از اموال متوفی کسر خواهد شد.

آیا مالیات بر ارث قبل از اخذ گواهی انحصار وراثت اخذ می گردد

این سوالی است که بسیاری پس بیان گواهی مالیات مطرح می کنند. ورثه پس از گرفتن گواهی مربوطه از دادگاه این فرصت را دارند تا مالیات را پرداخت کنند و نیازی به پرداخت آن قبل از تقسیم ماترکه نیست.

گواهی انحصار وراثت المثنی

بعد از تقسیم ماترکه، عموما این گواهی برای اشخاص بی اهمیت می شود و آن را گم می کنند. اما گاهی نیز پیش می آید که بعد از تقسیم ماترکه نیز به این گواهی نیاز می شود. در اینجور مواقع بسیاری از افراد نمی دانند که به کدام مرجع قانونی باید مراجعه کنند. تمام اسناد در بخش بایگانی دادگاه ها وجود دارند و نیازی به دلواپسی و نگرانی نیست. شما می توانید با مراجعه به این مراکز و با همراه داشتن مدارک اقدام به گرفتن گواهی انحصار وراثت المثنی کنید.

مدارک لازم برای انحصار وراثت

کلیه مدارک جهت گرفتن گواهی تا انتهای کار به شرح زیر است:

  • اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی
  • گواهی فوت صادر شده از طرف ثبت احوال
  • فرم انحصار وراثت
  • استشهاد شاهدین که تایید کننده منحصر بودن ورثه به اشخاص نام برده در فرم
  • گواهی مالیات گرفته شده از اداره دارایی منطقه

انحصار وراثت در اقلیت های دینی کشور

یکی از زیبایی های کشور عزیزمان ایران وجود قوم های مختلف با فرهنگ ها، زبانها و ادیان مختلف غیر شیعه از جمله کلیمی، زرتشت و… می باشد. قانون در برخورد با ادیان دیگر طبق آیین و احکام همان دین برخورد می کند. یعنی اگر شخص غیر شیعه ای فوت کند علاوه بر مدارک بالا باید نظر مرجع دینی همان مذهب را درباره تقسیم ماترک هنگام دادخواست ارائه کند. به همین دلیلملاک تقسیم ماترک نظر همان مرجع دینی میشود.

مراحل اخذ گواهی انحصار وراثت توسط وکیل

  1. گرفتن وقت مشاوره حضوری (برای این امر با موسسه تماس حاصل فرمایید و یا از طریق بخش تماس با ما، با ما در ارتباط باشید)
  2. تحویل مدارک مربوطه به وکیل
  3. عقد قرار داد و انتخاب وکیل (توجه داشته باشید در موسسه مستر دادیار کارها به صورت تیمی صورت می پذیرد. یعنی با انتخاب یک وکیل و عقد قرارداد یک تیم از شما پشتیبانی خواهند کرد)
  4. دیگر نیازی به حضور شما نیست و تنها باید منتظر نتیجه باشید (گزارش پرونده توسط وکیل مربوطه در هر مرحله به شما اطلاع داده خواهد شد)

مدارک مورد نیاز برای اخذ گواهی توسط وکیل

تنها مدارک مورد نیاز در این خصوص مدارک شناسایی وراث و متوفی و همچنین گواهی فوت وی می باشد. باقی کارها توسط وکیل به سرعت صورت خواهد گرفت.

فروش مال غیر

فروش مال غیر همانطور که از اسمش پیداست فروش مالی است (چه منقوق و چه غیر منقول) که متعلق به شخص دیگریست! بله تعجب هم دارد علارقم این که طبق قانون، عرف و فقه هر شخص مالک هر آن چیزی است که به او تعلق دارد و فرقی هم نمی کند مال ارث باشد یا خریده شده باشد و یا… . می توان حدس زد حال اشخاصی که مثلا به مسافرت رفته ان و وقتی باز می گردند می بینند که خانه شان به فروش رفته است. این عمل انتقال مال غیر نام دارد. برای آشنایی تمام نکات فروش مال غیر از وکلای مستر دادیار مطالب زیر را مورد توجه قرار دهید.


فروش مال غیر (یا همان انتقال مال غیر) به لحاظ قانونی جرم محسوب می شود و به لحاظ قانونی هم جنبه خصوصی و هم جنبه عمومی دارد. یعنی شخص و یا اشخاص مرتکب جرم به خاطر ضرر و آسیبی که به اموال صاحب مال وارد کرده و به خاطر از بین بردن آرامش عمومی و نظم جامعه تحت تعقیب قرار گرفته و مجازات خواهند شد. این عمل مصداق بارز کلاهبرداری است که شخص با فروش اموال دیگران بدون اجازه و مخفی کردن موضوع از خریدار سعی در کسب سود و منفعت دارد.

انتقال

در قوانین فروش مال غیر اصطلاحاتی همچون انتقال استفاده می شود که به معنای واگذاری عین و یا منفعت (سود) مالی که منتعلق به شخص دیگری است.لفظ عین به معنای خوده آن مال است مثلا زمینی که منتعلق به شخصی دیگر است به اشخاص دیگر فروخته و یا حتی بخشیده (صلح) شود. منظور از منفعت نیز سود حاصله از آن مال است به عنوان مثال مجرم ملکی را اجاره دهد و سود آن (اجاره) را برای خود نگه دارد. تمام موارد ذکر شده جزء همین جرم محسوب می شوند.

انتقال

انتقال

اثبات مالکیت در فروش مال غیر

اثبات مالکیت در فروش مال غیر و یا اثبات جرم فروش مال غیر چگونه است؟ جرم فروش مال دیگران طبق قانون زمانی اتفاق می افتد که شخصی مالی را که متعلق به فرد دیگری است را بدون اجازه وی و یا بدون اطلاع وی بفروشد و این عمل را از روی سوء نیت و آگاهی انجام دهد.

در این جرم به دلیل اینکه فروش مال غیر بدون ضرر رساندن به مالک، غیر ممکن است مجرم باید ضرر رسیده را نیز جبران کند. جدای از جبران خسارت شخصی مالک به دلیل اینکه اینگونه جرم ها آرامش، امنیت و نظم جامعه را بر هم می زنند مجازات سختی از این بابت نیز متحمل می شوند که شامل حبس از یک سال تا شش سال می شود.

در صورتی که مجرم از کارکنان دولت نیز باشد، قطعا از کار در شرکت ها ، سازمانها و…. دولتی محروم خواهد شد. قاضی دادگاه برای تصمیم گیری در مورد اینگونه جرائم تمام جهات آن را چه به لحاظ معنوی و چه به لحاظ مادی مورد بررسی قرار می دهند. دادگاه از شاکی می خواهد تا تمامی مدارک جهت اثبات مالکیت اموال منقول ویا غیر منقول را به دادگاه عرضه کند تا تصمیم گیری صورت پذیرد.

اثبات مالکیت در فروش مال غیر

اثبات مالکیت در فروش مال غیر

خسارت فروش مال غیر

یکی از سوال هایی که بسیار مطرح می شود گرفتن خسارت طول مدت زمانی است که کلاهبردار مال را فروخته است و به صاحب اصلی خسارت وارد کرده است. با یک مثال این موضوع را تشریح می کنیم: فرض کنید شما صاحب ملکی هستید و با سپردن ملک به دوستتان به خارج از کشور جهت تحصیل می روید و بعد از دو سال و بازگشت به کشور متوجه می شوید که دوستتان ملک را فروخته. شما هم می توانید مال را پس بگیرید و هم خسارتی که در این دو سال به شما وارد شده است.

فروش مال غیر در اموال مشاعی

در قوانین کشورمان و در فقه و عرف جامعه به اموالی که چند مالک (شریک) داشته باشد مال مشاع می گویند. در فروش مال مشاع شخص در حالتی که تنها به اندازه سهم خود از مال مشاع را بفروشد، تخلفی صورت نگرفته و جرم نیست. اما اگر شخصی (یکی از شرکا) نه تنها سهم خود بلکه بیش از آن را بفروشد مجرم (جرم= فروش مال غیر اموال مشاعی) است و تحت تعقیب قرار می گیرد.

مثلا اگر شش نفر، هر یک یک دانگ از ملکی را مالک اند. اگر یکی از مالکین تنها یک دانگ که سهم حقیقی وی است را بفروشد جرمی مرتکب نشده و کاملا قانونی است. اما اگر بیش از یک دانگ را بفروشد یعنی بیش از سهم خویش فروخته و به سهم دیگران تجاوز کزده است. در این حالت جرم به وقوع پیوسته و شخص مجرم به حساب می آید.

فروش مال غیر با سند رسمی

فروش مال غیر با سند عادی مشکلی را برای مالک اصلی ایجاد نمی کند چرا که قانون تنها اسناد رسمی را قبول دارد و مورد تایید قرار می دهد. این بدین معنی است که مثلا در اموال غیر منقول اسنادی که در بنگاه ها تنظیم می گردد در دادگاه سندیت ندارد و تنها اسنادی که در دفاتر اسناد رسمی که زیر نظر دولت است تنظیم می گردد را مورد تایید قارا می دهد. نام کسی که در این اسناد باشد مالک رسمی مال است.

همچنین در مورد سند مال مشاع با توجه به ماده 117 قانون ثبت اگر مال مشاع بار اول با سند غیر رسمی به نام شخصی گردد و در مرحله دوم با با سند رسمی به شخص دیگری منتقل گردد در این صورت از مصادیق معامله معارض محسوب خواهد شد و مصداق کلاهبرداری نیز هست.

فروش مال غیر با سند رسمی

فروش مال غیر با سند رسمی

ایا خریدار نیز مجرم است

در قضیه ی فروش مال غیر خریدار هم ممکن است مجرم شناخته شود و هم ممکن است بیگناه شناخته شود. این موضوع بستگی به اطلاع قبلی خریدار مال دارد. یعنی اگر خریدار از تعلق مال به شخص دیگری غیر از فروشنده (مجرم فروش مال غیر) دارد قطعا مجرم خواهد بود. اما اگر بی اطلاع از این موضوع باشد بیگناه شناخته خواهد شد. البته دادستان و شخص شاکی باید ادله خود را جهت سوء نیت خریدار و اطلاع داشتن شخص خریدار از موضوع مالکیت به دادگاه تحویل دهند. البته در هر صورتی که باشد دادگاه مال را پس گرفته و به مالک اصلی باز می گرداند.

تبانی در فروش مال غیر

قانون در بعضی از مواقع شخص مالک را نیز مجازات می کند. قطعا با خودتان می گویید که مالک چرا؟ او نه تنها کاری نکرده بلکه حتی خسارت هم دیده است. اما همیشه اینگونه نیست چرا که او نیز نسبت به مالی که مالکیت آن را دارد مسئولیتی دارد.

لذا اگر مالک از فروش مال اش مطلع شود و آن را ظرف یک ماه به با نوشتن اظهار نامه ای به مراکز قانونی تحویل دهد معاون جرم محسوب خواهد شد. به این دلیل قانونگذار این قانون را تصویب کرده است که در این گونه شرایط بعید به نظر نمی رسد که مالک اصلی با مجرم تبانی کرده باشد تا از خریدار نگون بخت کلاهبرداری کنند. بله این موضوع برای گرفتن حق خریدار مال می باشد.

تبانی در فروش مال غیر

تبانی در فروش مال غیر

برای شکایت به کجا مراجعه کنیم

فروش مال غیر جزء جرائم کیفری به حساب می آید. برای تنظیم پرونده های کیفری باید نزد دادسرای محل وقوع جرم مراجعه کرد. در خصوص محل فروش مال غیر دادسرای جایی که مال در آنجا به فروش رقته است. مثلا اگر ملک است محل وقوع جرم دفترخانه یا جایی که قولنامه ثبت شده است به حساب می آید. بنابراین به نزدیکترین دادسرای محل جرم جهت تنظیم شکایت مراجعه فرمایید.

اگر فروش مال غیر با سند رسمی صورت گرفته باشد باید به محاکم حقوقی دادخواست خلع ید بدهید.

وکیل فروش مال غیر

پرونده های ملکی و کیفری پیچیدگی های خود را دارند و حتی بعضا تبصره ها و قوانین وکلای تازه کار را هم گیج می کند. به همین خاطر استفاده از وکلای مجرب می تواند کمک بزرگی به مال باختگان باشد تا بتوانند به حقشان برسند. در بعضی مواقع مجرم راه نفوذی پیدا کرده است که به مال دست درازی می کند.

وکیل فروش مال غیر

وکیل فروش مال غیر

منظور از راه نفوذ راه قانونی ای برای از بین بردن حق مالک، به همین خاطر اگر با چنین پرونده هایی روبرو هستید حتی اگر قصد گرفتن وکیل را ندارید حتما با یک وکیل مشورت کنید. گروه وکلای مستر دادیار با مشاوره آنلاین و تلفنی رایگان در خدمت شماست.

تصرف عدوانی

اگر با دادگستری سر و کار داشته باشید قطعا از پیچیدگی قوانین تصرف عدوانی و خلع ید و دردسر های آن ها شنیده اید.البته لازم به نگرانی نیست مستر دادیار پشتیبان شماست. افراد سود جو همیشه در کمین بهترین فرصت برای بدست آوردن اموال و دارایی هایی هستند که می توانند با کمترین دردسر و بدون زحمت صاحب آن شوند. حتی اگر متعلق به شخص دیگری باشد.

همین امر اشخاص و صاحبان مال را به دردسر می اندازد. چرا که اگر متصرف نسبت به قوانین هم آگاهی خوب و دقیقی داشته باشد، قطعا راه و نقطه نفوذی را در قوانین دیده است که دست به همچین کاری زده است. البته این افراد سود جو بیشتر از آن که دست به اموال و دارایی های اشخاص بزنند، نسبت به اموال و اراضی ملی دست درازی می کنند. مثل زمین خواری هایی که امروزه شاهد آن ها هستیم.


تصرف عدوانی چیست

مفهوم و معنای تصرف عدوانی چیست؟ تصرف عدوانی به معنای دخل و تصرف اموال منقول و یا غیر منقولی که در استیلاء (تصرف، تعلق، مالک) شخص دیگری قرار دارد. در این مواقع شخص مالک حقیقی باید، اعلام دعوی کند و از هر مدرک و سندی که دال بر مالکیت اوست استفاده کند تا دادگاه رای را به نفع او صادر کند.

تصرف در قوانین ما تعریف نشده و قانون مدنی تشخیص آن را بر عهده عرف نهاده است. این مطلب با توجه به سابقه قانون مدنی در باب تصرف روشن می شود. فقهای امامیه که قانون مذکور از عقاید ایشان الهام گرفته است، تصرف را استیلای عرفی دانستند.

تصرف عدوانی چیست

تصرف چیست

مرحوم سید محمد کاظم طباطبایی یزدی، ید (یا همان تصرف) را سلطه عرفی و استیلای بر شئ می‌داند که برحسب موارد به طرزی که بتوان گفت متصرف آن را تحت اختیار و تصرف دارد، صور گوناگون به خود می گیرد. به طور مثال کشت غرس در زمین و آبیاری زراعت و احداث بنا در آن از مصادیق تصرف زمین است.

به طوری که ملاحظه می‌گردد عامل عرف در تعریفی که این فقیه بزرگ ارائه نموده نقش عمده ای داشته است. با توجه به همین سابقه است که اساتید حقوق تصرف را اینگونه تعریف می نمایند: تصرف عبارت است از تسلط و اقتداری عرفی که انسان در مقام اعمال حق خود بر مالی دارد. این اقتدار بر حذف موارد جلوه های خارجی گوناگون دارد. ولی در هر حال باید چنان باشد که متصرف را به عنوان صاحب حق و مالک بر مالی مستولی بداند.

انواع تصرف عدوانی

طبق قانون تصرف عدوانی به دو نوع تقسیم می گردد. تصرف عدوانی کیفری و تصرف عدوانی حقوقی. هر کدام از آن ها دارای شرایط خاصی هستند و بعضا اگر تحت عنوان یکی اعلام دعوی کنید نمی توانید آن را تغیر دهید. به تفضیل تمام موارد را توضیح خواهیم داد.

تصرف عدوانی کیفری

تصرف عدوانی کیفری به معنای تصرف مالی که متعلق به شخص دیگری است. آن هم با اطلاع از اینکه مال تعلق به شخص دیگری دارد. به لحاظ قانونی تصرف عدوانی کیفری جرم محسوب می گردد و در صورت اثبات جرم، شخص از یک ماه تا یک سال حبس محکوم می گردد. این نوع تصرف برای اموال غیر منقول اطلاق می گردد. در تصرف عدوانی کیفری شخص باید مالکیت مال غیر منقول را ثابت کند.

تصرف عدوانی کیفری

تصرف عدوانی کیفری

نقش قانون جلوگیری از تصرف عدوانی: اصلاح قانون جلوگیری از تصرف عدوانی مصوبه ۶ اسفند ماه ۱۳۵۲ در ماده ۲ خود اشعار می دارد: « هرگاه کسی مال غیر منقولی را که در تصرف غیر بوده است عنوان تصرف کرده و یا مزاحم استفاده متصرف شده باشد و یا از استفاده از حق انتفاع یا ارتفاع دیگری ممانعت کرده باشد و بیش از یک ماه از تاریخ وقوع تصرف یا آغاز مزاحمت یا ممانعت نگذشته باشد، دادستان شهرستان محل وقوع مال یا دادرس دادگاه های بخش مستقل و سیار به قائم مقامی دادستان در حوزه صلاحیت خود مکلفند به شکایت شاکی رسیدگی و حکم مقتضی صادر نمایند، اگر چه اعمال مذکور به استناد ادعای حقی نسبت به آن مال باشد .

تصرف عدوانی حقوقی

تصرف عدوانی حقوقی شباهت های بسیار و تفاوت های کمی را با تصرف عدوانی کیفری دارد. تفاوت ها عبارت اند از:

  • در تصرف عدوانی حقوقی نیاز به احراز مالکیت قبلی مال نیست درحالی که طبق ماده 690 در تصرف کیفری باید احراز مالکیت صورت پذیرد.
  • رکن روانی یکی از مسائلی است که در تصرف تاثیرگذار است. یعنی باید برای دادگاه مشخص گردد که آیا متصرف می دانسته مال متعلق به غیر بوده یا خیر. این موضوع یکی از تفاوت های مهم این دو نوع تصرف است.
  • تصرف حقوقی با تقدیم دادخواست حقوقی قابل طرح است ولی برای طرح تصرف کیفری نیاز به تقدیم دادخواست حقوقی نیست و صرف شکایت کیفری برای تعقیب جزایی متهم و صدور حکم رفع تصرف کفایت می کند.

رفع تصرف عدوانی

رفع تصرف عدوانی با استناد به ماده 690 ، 692 ، 694 و ماده 2 صورت می پذیرد. ماده 2 قانون برای دفاع از مالکیت اموال منقول است. ماده 694 نیز اشاره کمی به موضوع ورود بدون اجازه و غیرمجاز به منزل و یا حریم خصوصی مسکن افراد دارد که مصداق دیگری از جرائم تصرف محسوب می‌شود.

رفع تصرف

رفع تصرف

البته ماده اصلی برای دفاع از شما ماده 690 قانون است که مستقیما لفظ تعلق را آورده و به همین دلیل باید ابتدا مالکیت خود را اثبات کنید. بهتر است پرونده خود را حتما به یک وکیل مجرب بسپارید تا هر چه سریعتر بتواند اقدامات لازم جهت رفع تصرف عدوانی انجام دهد. چرا که افراد زیادی به دلیل نداشتن وکیل حرفه ای مال خود را از دست داده اند.

جرم تصرف عدوانی

عناصر جرم تصرف بدین شرح است:

  • عنصر مادی: که همان تصرف عرفی و مادی اموال غیر و در خصوص اراضی ملی یعنی اقدام به هرگونه صحنه سازی از قبیل پی کنی، دیوار کشی، تغییر حد فاصل و امحاء مرز و…
  • عنصر قانونی: بنا به استناد ماده های 690،691،692،693 و 694 قانون مجازات اسلامی
  • عنصر معنوی: به معنای ضرر رساندن به دیگران

تصرف عدوانی ملک مشاع

به موجب ماده ۵۷۶ قانون مدنی: « طرز اداره کردن اموال مشترک، تابع شرایط مقرر بین شرکا خواهد بود» و به موجب ماده ۵۸۱ همان قانون: « تصرفات هر یک از شرکا در صورتی که بدون اذن یا خارج از حدود اذن باشد، فضولی بوده و تابع معاملات فضولی خواهد بود.» همچنین به موجب ماده ۵۸۲ قانون مذکور: « شریکی که بدون اذن یا در خارج از حدود اذن، تصرف در اموال شرکت نماید، ضامن است.

بر این اساس هر گاه احدی از شرکا بدون اذن شرکای دیگر در ملک مشاعی تصرف نماید، ید او عدوانی محسوب می گردد و شرکای دیگر (احدی از شرکا یا یک یا چند تن از آنان) حق دارند علیه او شکایت نمایند.

وکیل تصرف عدوانی

قطعا یک وکیل مجرب و حرفه ای می تواند شما را به نتیجه مطلوب نزدیک تر کند. مخصوصا در پرونده های ملکی و کیفری. چرا که در چنین پرونده هایی بعضا افراد اگاهی به ضعف های قانون مد نظر دارند و راه درو ها را می شناسند ویا با کمک وکلای مجرب به دفاع از خود بر می آیند. همین امر پرونده را بسیار سخت تر می کند. اگر آگاهی کافی نداشته باشید و یا از وکیل مجرب استفاده نکنید احتمال مقلوب شدنتان بسیار زیاد است.

وکیل

وکیل

وب سایت حقوقی مستر دادیار تا آخرین لحظه ی حصول نتیجه از شما حمایت خواهد کرد. حتی در صورت نداشتن وکیل می توانید سوالات و شبهات خود را از طریق بخش پرسش و یا کامنت با ما در میان بگذارید.

مدارک لازم جهت مراجعه به وکیل

شناسنامه و یا کارت ملی

اسنادی که می تواند مالکیت را اثبات کند

و یا هر مدرکی که می تواند به پرونده کمک کند

نفقه زن

نفقه چیست اولین سوالی است که برای هر شخصی که کلمه نفقه زن را شنیده است پیش می آید. نفقه زن از مسائل بنیادی خانواده است. یکی از حقوق مالی زن نفقه است که به محض عقد نکاح برای زن به وجود می‌آید و در مقابل تکلیفی است در اسلام از نظر نظام خانوادگی بر عهده مرد گذاشته است. منظور از نفقه زن تامین مایحتاج زندگی برای زن بر اساس عرف جامعه، شئون یک زن و استطاعت مالی مرد میباشد . وجوب پرداخت نفقه همسر و نفقه فرزند از سوی شوهر از مسلمات فقه و حقوق اسلامی است و زن از این نظر هیچ مسئولیتی ندارد.


نفقه عبارت است از مخارج و هزینه هایی که برای بقای خانواده لازم است و نفقه زن هر چیزی است که زن از نظر عرف به آن نیازمند است. نفقه، ضامن استقلال خانواده می باشد و نموداری از شئون سرپرستی مرد بر مهم ترین و کوچکترین نهاد اجتماعی است . البته در نفقه بحث فقر و غنای زن مطرح نیست و در هر صورت زن مستحق نفقه است.

در صورت فقیر بودن مرد و غنی بودن زن، یقیناً فقر بنیان خانواده را از هم می پاشد لذا مسئولیت اخلاقی زن تامین مسائل خانه و خانواده می شود و مرد پس از غنی شدن مکلف به بازگرداندن کمک های زن نمی باشد. زیرا کمک های زن به منزله هدیه بوده اند. حتی اگر زن اموال (جهیزیه) خود را بفروشد نیز نمی تواند مطالبه کند .

نفقه زن و فرزند

بهتر است که زن، مال را به عنوان قرض در اختیار مرد قرار بدهد تا مرد خود را مدیون ببیند و بعدا پرداخت کند . اگر مرد و زن مالی را با مشارکت یکدیگر بخرند بایستی به نسبت سهم، آن را ثبت کنند تا در آینده دچار مشکل نشوند .

هرچند که نفقه به عهده مرد است اما از نظر اخلاقی چنانچه مرد محتاج باشد، زن میتواند جهت استحکام مبانی خانواده در این امر مشارکت کند. اما مشارکت باید به نحوی باشد که کمک های زن قابل تادیه باشد.

نفقه زن شامل چیست

در تعریف حقوقی انفاق عبارت است از صرف هزینه خوراک، پوشاک، مسکن، اثاث خانه به قدر رفع حاجت و توانایی انفاق کننده (در مورد نفقه اقارب) و خوراک، پوشاک، مسکن و اثاث خانه و خادم در حدود مناسب عرفی با وضع زوجه (در مورد نفقه زوجه).

نفقه زن در اصطلاح حقوقی شامل چیزهایی است که شخص برای زندگی به آن احتیاج دارد از قبیل خوراک، پوشاک، مسکن و اثاثیه داخل آن. بنابراین نفقه در اصطلاح حقوقی تامین ضروریات همسر و اقارب واجب النفقه است.

نفقه دارای سه مبنای شرعی زیر است:

  • آیات
  • روایات
  • اجماع
نفقه زن شامل چیست

نفقه زن شامل چیست

نفقه زن چقدر است

نفقه زن چقدر است؟ در قوانین کشور حد و میزانی برای نفقه مشخص نشده است. میزان نفقه زن در دادگاه، بر مبنای عرف جامعه، شأن زن و همچنین میزان استطاعت مالی مرد صورت می گیرد. برای درک بهتر شأن زن به این مثال توجه کنید.

اگر زن از خانواده ثروتمندی باشد و در خانه پدری خود دارای خدمتکار بوده باشد. قطعا بعد از ازدواج بنا به شأن وی گرفتن خدمتکار برای زوجه جزوه نفقه او محصوب می شود. حتی در صورتی که مرد از طبقه ی پایین تری باشد که زن احساس کن اگر به منزلی که او تهیه کرده برود و یا زندگی مشترک با او باعث ضرر مالی، بدنی و یا از بین رفتن شأن او می شود دادگاه زن را مجبور به تمکین نخواهد کرد.

میزان نفقه در سال 97

میزان نفقه در سال 97 همانگونه است که در قسمت قبل بیان شد و تغیری در قوانین کشور ایجاد نشده است. یعنی مبلغ مشخصی در قانون وجود نداشته و قاضی بنا به عرف جامعه، شأن زن و استطاعت مالی مرد در این خصوصی میزانی را مشخص خواهد کرد.

میزان نفقه در سال 97

میزان نفقه در سال 97

نفقه زن در دوران عقد

در صورتی که نکاح عقد موقت باشد، نفقه به زن تعلق نمی گیرد.در عقد دائم، نفقه زن در دوران عقد، اگر زوجین بر سر موعد زندگی مشترک و جشن عروسی توفق کرده باشند، ملاک شروع پرداخت نفقه آن تاریخ خواهد بود. اگر مرد همسرش را برای شروع زندگی مشترک بلاتکلیف قرار دهد، در این صورت از همان ابتدا نفقه زن را باید پرداخت نماید. به این نکات از نفقه توجه کنید:

در قوانین کشور ملاک شروع زندگی مشترک شروع تمکین زن از مرد است. لذا اثبات ناشزه بودن زن در دادگاه بر عهده مرد است.

اگر بین زن و شوهر مقاربتی شکل نگرفته باشد زن می تواند تا زمان پرداخت کامل مهریه حتی در صورت تقسیط، از تمکین خودداری کند که در این صورت ناشزه نیز محسوب نمی شود. این اقدام حق حبس نام دارد که به معنای عدم انجام وظایف زن و شوهری و تمکین از سوی زن تا زمان پرداخت مهریه است.

نفقه بعد از طلاق

نفقه زن بعد از طلاق بستگی به نوع طلاق و در حقیقت شرایط زن و شوهر دارد. مثلا اگر طلاق رجعی (طلاق از طرف مرد) باشد، مرد موظف به پرداخت نفقه تا پایان عده می باشد. اگر طلاق توافقی در دوران عقد (یعنی زن باکره باشد) باشد به زن نفقه تعلق نمی گیرد. برای اطلاع دقیق از این موضوع نوع طلاق خود را در قسمت جست و جوی سایت وارد کنید تا مقاله مربوط به آن برای شما نمایان گردد.

نفقه زن باردار

نفقه زن باردار با غیر باردار فرقی ندارد. اگر طلاق صورت گرفته باشد و طلاق از نوعی باشد که به زن نفقه تعلق نمی گیرد. نفقه ای که به زن داده می شود بابت نفقه فرزند است و زن نمی تواند آن را تصاحب کند و باید خرج کودک شود مثلا در دوران بارداری مخارج پزشک و مایحتاج مورد نیاز. اگر طلاق از نوعی باشد که به زن نفقه تعلق می گیرد قطعا خرج و مخارج درمان بر عهده مرد است حتی اگر باردار نباشد.

مجازات عدم پرداخت نفقه

طبق قانون مردی که دارای استطاعت مالی است، اگر از پرداخت نفقه زن و اقارب واجب النفقه خودداری کند از سه ماه و یک روز تا شش ماه حبس محکوم خواهد شد. اگر زن از حق حبس خود استفاده کند مرد نمی تواند از پرداخت نفقه سر باز زند چرا که در این مدت نیز نفقه به زن تعلق می گیرد.

مجازات عدم پرداخت نفقه

مجازات عدم پرداخت نفقه

تنها در چند صورت مرد از پرداخت نفقه معاف می گردد و پیگیری قانونی نخواهد داشت. در صورت فوت منفق، یعنی فوت کسی که پرداخت نفقه به او واجب است. در صورتی که عقد موقت باشد، مدت زمان عقد مهم نیست اگر به صورت دائم نباشد پرداخت نفقه واجب نیست. در صورتی که زن ناشزه باشد، یعنی بدون دلیل محکمه پسند از تمکین و وظایف زناشویی خودداری کند.

مدارک لازم برای مطالبه نفقه زن

جهت مطالبه نفقه باید سند ازدواج، شناسنامه و کپی کارت ملی را به همراه داشته باشید. همانطور که مشاهده کردید مطالبه نفقه و قوانین آن دارای زیر و بم بسیاری است. در صورت نداشتن وکیل ممکن است زوج بتواند ناشزه بودن و یا عوامل دیگر را جهت پرداخت نکردن نفقه عنوان و در دادگاه اثبات کند که در این صورت حق شما ضایع خواهد شد. حتما قبل از هر اقدامی با یک وکیل مجرب مشورت کنید و یا پرونده را به او بسپارید.

نفقه فرزند

نفقه عبارت است از مخارج و هزینه هایی که برای بقای خانواده لازم است و نفقه زن و فرزند هر چیزی است که فرزند و همسر از نظر عرف، به آن نیازمند هستند. نفقه فرزند یکی از حقوقی است که به محض تولد فرزند ایجاد می شود. تکلیف برآوردن این حق از نظر قانون و شرع بر عهده مرد است حتی اگر حضانت فرزند بر عهده مادر باشد.


در صورت فوت پدر، نفقه بر عهده پدر بزرگ خواهد و اگر جد پدری هم فوت شده بود و یا استطاعت مالی نداشت تامین نفقه فرزند بر عهده مادر است. اگر خدایی ناکرده مادر هم فوت شده باشد تامین نفقه بر عهده اجداد مادری پدر یا اجداد مادری مادر می باشد.

اگر پدر و مادر تصمیم به گرفتن طلاق توافقی بگیرند باید بر سر موضوع نفقه کودکشان نیز توافق نمایند. در صورت طلاق و صورت نگرفتن توافق بر سر نفقه، دادگاه در هنگام طلاق درباره این موضوع تصمیم گیری خواهد کرد.

نفقه فرزند

نفقه فرزند

نفقه فرزند شامل چیست

منظور از نفقه فرزندان، تامین مایحتاج زندگی برای فرزند براساس عرف جامعه و استطاعت مالی مرد می باشد. نفقه شامل: خوراک، پوشاک، دارو، درمان، مسکن و… می شود. یکی از اصلی ترین نفقه ای که مطرح می شود مسکن است. از آنجایی که تامین هزینه های فرزندان پس از طلاق به عهده پدر است، به طریق اولی تعیین مسکن نیز با پدر است.

مقدار نفقه فرزند

مقدار نفقه فرزند با توجه به استطاعت مرد برابر میزانی است که موجب گذران زندگی فرزند شود و مایحتاج اولیه زندگی که شامل خوراک، پوشاک، دارو، درمان و هزینه تحصیل و… تامین گردد.

توضیح داده شده به طور کلی است و کمیت و کیفیت امکاناتی که تامین آن، تحت عنوان نفقه فرزند بر عهده پدر است، دارای معیار هایی می باشد که در قسمت بعد به آن پرداخته ایم.

معیار های تعیین کننده کمیت و کیفیت نفقه فرزند

عرف: عرف یکی از معیار هاست که تا حدودی هم شأن زندگی در آن جامعه را مطرح می سازد.

کفایت: یعنی باید به میزان کافی باشد نه کمتر از آن. اما بیش از آن اشکال ندارد.

دو مورد گفته شده تنها جهت ایجاد تصوری از میزان تعیین نفقه فرزند بیان شده لذا دادگاه موارد دیگری را هم در نظر میگیرد همچون میزان استطاعت مرد. همان طور که گفته شد وضعیت اجتماعی نیز در تعیین میزان نفقه تاثیر دارد. اگر حتی مادر دارای جایگاه اجتماعی بالا باشد و یا در منطقه ای گرانقیمت زندگی کند، قطعا ارتباط مستقیمی با زندگی کودک نیز پیدا می کند. لذا کارشناس در تایین میزان نفقه این موضوعات را نیز در نظر می گیرد.

معیار های تعیین کننده کمیت و کیفیت نفقه فرزند

معیار های تعیین کننده کمیت و کیفیت نفقه

شرایط گرفتن نفقه فرزند

قانون کاملا مشخصی برای گرفتن نفقه کودک وجود ندارد. به همین دلیل دادگاه های خانواده بیشتر طبق عرف جامعه تصمیم می گیرند. در عرف نفقه فرزند دختر عمدتا تا زمانی که دختر مشغول به کاری نبوده، ازدواج نکرده و در خانه پدری زندگی می کند، حق نفقه اش برقرار خواهد بود.

نفقه فرزندان پسر طبق عرف تا پانزده سالگی و تا زمانی که مشغول به تحصیل است و بنا به تصمیم قاضی تا پایان خدمت سربازی برقرار است اما پس از آن پسر باید به فکر پیدا کردن کار برای تامین مخارج خود باشد. اگر پدر نفقه را پرداخت نکند، دادگاه او را وادار به پرداخت نفقه خواهد کرد.

برخی تصور می کنند در صورتی که حضانت فرزند به مادر شود، تامین نفقه هم با مادر خواهد بود. این یک تصور کاملا اشتباه است. پدر بر فرزندان ولایت دارد و این موضوع با حضانت فرزند کاملا متفاوت است. تا زمانی که فرزندان به سن قانونی نرسیده اند مادر می تواند جهت گرفتن نفقه از مرد، دادخواستی به دادگاه ارائه دهد.

شرایط گرفتن نفقه فرزند

شرایط گرفتن نفقه فرزند

نفقه فرزند نامشروع

فرزند نامشروع، فرزندی است که قبل از ازدواج زن و مرد به دنیا آید. نفقه فرزند نامشروع گاهی به لحاظ قانون پیچیده می شود. اما مسئله ای که کاملا مشخص و روشن است این موضوع است که اگر اسم پدر در شناسنامه ثبت شده باشد، پرداخت نفقه برگردن پدر است.

توجه: بالعکس این نفقه نیز صادق است. یعنی اگر پدر و مادر مشکل مالی داشته باشند و فرزند از تمکن مالی برخوردار باشد، موظف به پرداخت نفقه به پدر و مادر است و اگر از پرداخت نفقه سر باز زند دادگاه او را مجبور به پرداخت می کند.

گرفتن وکیل برای ارائه دادخواست نفقه یکی از بهترین کارهاییت که می تواند کمک شایانی به شما کند. زیرا وکیل با شناخت کامل از حقوق شما و تجربه بسیار در مورد چنین پرونده هایی می تواند شما را به نتیجه دلخواه مزدیک تر کند. جهت گرفتن مشاوره و عقد قرارداد با وکیل با ما در تماس باشید.

اجرا گذاشتن مهریه

اجرا گذاشتن مهریه قطعا از حقوق عرفی، شرعی و قانونی زن است. این حق زمانی جدی گرفته می شود که زوجین در زندگی مشترک دچار تنگنا هایی می شود و متاسفانه زندگی آن ها به سمت انواع طلاق (طلاق عاطفی، طلاق توافقی و..) می رود. مهریه مال معین و یا چیزی است که در عقد نکاح بر ذمه مرد قرار می گیرد و در صورت مطالبه زن، وی مکلف به پرداخت آن می باشد. در این زمینه می توانید از مشاوره رایگان تلفنی و آنلاین مستر دادیار نیز استفاده کنید.


اگر با اجرا گذاشتن مهریه قصد تنبیه همسر خود را دارید، دست نگه دارید چرا که تنبیه با اجرا گذاشتن مهریه قطعا وضعیت را بدتر خواهد کرد و زندگی را به کامتان تلخ می کند. بهتر است با یک مشاور این موضوع را در میان بگذارید.

اغلب، مبالغ مهریه بسیار بالا بوده و در پی اجرا گذاشتن مهریه و با بالا رفتن آمار افرادی که به دلیل نداشتن مهریه به زندان می افتند. قوانینی در این زمینه وضع شده است. که برای به اجرا گذاشتن مهریه باید به این قوانین توجه داشت و مراحل مربوطه را طی کرد. اجرا گذاشتن و مطالبه مهریه از طریق اجرای ثبت و یا مراجعه به دفتر خانه سهل والصول تر است به همین دلیل در این مقاله بیشتر در باره این دو صحبت خواهیم کرد.

گرفتن مهریه

گرفتن مهریه

چه زمانی زن مالک مهریه می شود

برخی تصور می کنند که به محض خوانده شدن خطبه ی عقد، زن مالک تمام مهر می شود و حتی دیده ایم که افراد معدودی بر این باورند که به محض تعیین مهریه در روز خواستگاری زن مالک آن است. در مقابل باید عرض کنیم که زوجه از زمان خوانده شدن خطبه عقد تنها مالک نصف مهریه است تا زمانی که اولین مقاربت رخ دهد. اگر زوجه تمام مهریه را دریافت کرده باشد و تا قبل از اولین مقاربت اقدام به طلاق کند باید نصف آن را برگرداند. تنها در صورتی زوجه مالک تمام مهریه می شود که مقاربت بین زوجین رخ داده باشد.

اگر برای گرفتن طلاق مهریه خود را بخشیده اید و یا در طلاق توافقی ، بر سر بخشش مهر توافق کرده اید، بهتر است بدانید که می توانید بعد از طلاق اقدام به گرفتن مهریه و اجرا گذاشتن مهریه نمایید. برای کسب اطلاعات کامل می توانید با مشاوران مستر دادیار تماس حاصل فرمایید

مراحل اجرا گذاشتن مهریه

توصیه می کنیم قبل از اقدام به اجرا گذاشتن مهریه اگر قصد استفاده از وکیل ندارید حتما جهت مشاوره درباره مهریه و اجرا گذاشتن مهریه به یک وکیل مجرب مراجعه فرمایید. چرا که اینقدر شرایط افراد با هم متفاوت است که تجربه می تواند کمک شایانی به شما کند.

درست است که گرفتن مهریه از حقوق زن است اما اگر تصور کرده اید که با مراجعه به دادگاه و اجرا گذاشتن مهریه سریعا این کار صورت می گیرد، قطعا در اشتباه هستید. گرفتن مهریه و یا اجرا گذاشتن آن وقت بسیار و همچنین صرف انرژی زیاد را طلب می کند.

اگر مهریه وجه نقد و یا در حکم نقد مانند سکه و طلا باشد. برای اجرا گذاشتن مهریه زوجه همراه با مدارک مربوطه (کارت ملی، شناسنامه، سند رسمی ازدواج) به دفتر ازدواج یا دایره اجرای ثبت (مستقر در دفتر ثبت اسناد محل وقوع ازدواج) و یا دادگاه مراجعه و با ارائه ی دادخواستی تقاضای صدور اجرائیه می کند.

مراحل اجرا گذاشتن مهریه

مراحل اجرا گذاشتن مهریه

پس از انجام اقدامات لازم برای اجرا گذاستن مهریه ابلاغیه ای برای شوهر ارسال می گردد و به او مهلت 10 روزه ای داده خواهد شد تا بتواند طلب همسرش را پرداخت نماید. در صورت عدم پرداخت مهریه توسط زوج، زوجه می تواند با اعلام اموال و دارایی های وی و یا حتی اگر زوج طلبی از دیگران دارد، تقاضای توقیف اموال وی کند.

همچنین زوجه می تواند اقدام به توقیف حقوق دریافتی زوج از سازمان ها، ارگان ها و موسسات دولتی و خصوصی کند. که تا میزان یک چهارم (مادامی که زوج متاهل است) و به میزان یک سوم (در صورتی که زن و شوهر از یکدیگر جدا شوند و زوجه ازدواج مجدد نکرده باشد) امکان توقیف وجود دارد.

اگر مهریه سکه یا طلا باشد و زوج توانایی پرداخت اصل آن را نداشته باشد، قیمت روز آن (روزی که زن مهریه را از طریق دادگاه یا دفتر ازدواج مطالبه کرده است) محاسبه و ملاک اجرای قانونی حکم است. اگر ازدواج غیر رسمی بوده باشد زن برای مطالبه ی مهریه باید از طریق دادگاه اقدام به اجرا گذاشتن مهریه نماید.

قانون جدید مهریه

در قانون جدید مهریه اجرا گذاشتن مهریه ای که مهر سکه تعیین شده است کمی با دیگر موارد فرق دارد. در این حالت مرد تنها موظف به پرداخت انی 110 تای آن می باشد و در مقابل باقی مانده اش تسقیط مهر خواهد شد و نمیتوانید از ماده دو استفاده کنید. با مراجعه به وکلای مستر دادیار می توانید از تجربه آن ها استفاده کنید.

عدم توانایی مرد به پرداخت مهریه

در صورتی که زوج هیچگونه مال و اموالی جهت توقیف نداشته باشد و مستمری بگیر نیز نباشد. زن می تواند به استناد ماده دو قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی مصوب سال 1377 تقاضای بازداشت یوم الادای وی را بنماید.

مهلت تجدید نظر خواهی بیست و یک روز است. زوج و زوجه در این مدت می توانند به رای دادگاه اعتراض کنند. بعد از قطعی شدن رای دادگاه، ماده دو قانون نحوه اجرای محکومیت مالی اعمال می شود. بدین معنی است که اگر مرد معسر نباشد و بدهی خود را پرداخت نکند، به زندان انداخته می شود و در صورتی که معسر شناخته شود دادگاه رای به تسقیط مهریه می دهد.

این موضوع را در نظر بگیرید که اگر مهریه عندالاستطاعه باشد زن موظف به اثبات توانایی مرد در پرداخت مهریه است و مرد نیازی به آوردن دلیل برای ندادن مهریه ندارد.

عدم توانایی مرد به پرداخت مهریه

عدم توانایی مرد به پرداخت مهریه

موارد قانونی تاثیر گذار بر مهریه و اجرا گذاتشتن مهریه

ماده های قانونی ای که بر روی اجرا گذاشتن مهریه و به طور کلی بر روی مهریه تاثیر دارند را ذکر کرده ایم تا قبل از توافق بر سر مهر و یا قبل از اقدام به اجرا گذاشتن مهر ان ها را مطالعه فرمایید.

ماده 1078: هر چیزی را که مالیت داشته و قابل تملک باشد می توان به عنوان مهریه قرار داد.

ماده 1079: مهر باید تا حدی که باعث رفع جهالت طرفین باشد مشخص باشد

ماده 1080: تعیین مقدار مهر منوط به تراضی طرفین است.

ماده 1082: به مجرد عقد زن مالک مهر است و می تواند هر نوع تصرفی در آن داشته باشد.

ماده 1085: زن می تواند تا مهر به او تسلیم نشده از ایفای وظایفی در مقابل شوهر امتناع کند مشروط بر اینکه مهر او حال باشد. این امتناع حق نفقه را از زن ساقط نمی کند.

ماده 1086: اگر زن قبل از اخذ مهر به اختیار خود به ایفای وظایفی که در مقابل شوهر دارد عمل کند، دیگر نمی تواند از حکم ماده قبل استفاده کند.

ماده 2: قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی: هر کس محکوم به پرداخت مالی به دیگری شود چه به صورت استرداد عین یا قیمت یا مثل آن و یا ضرر وزیان ناشی از جرم یا دیه و آن را تادیه ننماید، دادگاه او را ملزم به تادیه نموده و چنانچه مالی از او در دسترس باشد آن را ضبط و به میزان محکومیت از مال ضبط شده استیفا می نماید و در غیر این صورت بنا به تقضای محکو له، ممتنع را در صورتی که معسر نباشد تا زمان تادیه حبس خواهد کرد.

موارد قانونی تاثیر گذار بر مهریه و اجرا گذاتشتن مهریه

موارد قانونی تاثیر گذار بر مهریه و اجرا گذاتشتن مهریه

اجرا گذاشتن مهریه از طریق اجرای ثبت اسناد رسمی

همانطور که گفته شد یکی از راه های راحت تر و سریعتر اجرا گذاشتن مهریه اقدام از طریق اجرای ثبت اسناد رسمی مهریه است. اجرا گذاشتن مهریه از این طریق به این صورت است که قباله ازدواج خود را به دفترخانه محل ثبت عقد ارائه و تقاضای صدور اجرائیه نماید. سپس با اجرائیه به اداره ثبت مراجعه و مهریه را مطالبه کند که البته با پرداخت هزینه های رسیدگی به پروندهمی تواند همه ی آن ها را بعدا از زوج مطالبه نماید. در همین راستا وجه نقد و یا اموال شخص که جزوه مستثنیات دین نیستند را می تواند توقیف کند.

نمونه دادخواست اجرا گذاشتن مهریه از طریق اجرای ثبت

مسئول محترم دفترخانه ازدواج شماره ……… شهرستان ……….. احتراما؛ با توجه به عقدنامه تنظیمی در آن دفتر، اینجانب ………… در تاریخ ………… با مهریه هایی معادل ……………. به عقد دایم آقای …………. در آمده ام. از آنجا که مهریه حق قانونی زن بوده و به عنوان دین بر ذمه زوج قرار داشته و عندالمطالبه می باشد، نامبرده علیرغم درخواست های مکرر از تادیه مهریه قانونی اینجانب خودداری می نماید. لذا خواهشمند است به موجب این درخواست، ضمن صدور اجرائیه نسبت به وصول مهریه هر گونه اقدام بازم را مبذول فرمایید.

امضائ زوجه

حضانت فرزند

حضانت فرزند موضوعی است که بیشتر پس از طلاق مطرح می شود. حضانت در لغت به معنای پروراندن است و از کلمه حضن به معنای پهلو گرفته شده است. اما در اصطلاح حقوقی؛ ولایتی است بر کودک یا دیوانه، به منظور تربیت و پرورش وی و انجام اموری که به مصلحت اوست. در این مقاله از مستر دادیار سعی کرده ایم به طور کامل به مراحل قانونی، شرایط حاضن و… بپردازیم.


مراحل قانونی گرفتن حضانت فرزند

طلاق آثار مختلفی بر زن و شوهر، اطرافیان و مخصوصا فرزند آن ها دارد. به همین دلیل قوانینی برای حمایت از کودکان و در خصوص حضانت وضع شده تا آسیب هر چه کمتری به این معصومان وارد شود.

علارقم اینکه همیشه شنیده ایم که در قانون حضانت (چه دختر و چه پسر) تا هفت سالگی با مادر است. حضانت فرزند دختراز 7 تا 9 سالگی و حضانت فرزند پسر از 7 تا 15 سالگی با پدر است. بهتر است به این موضوع توجه داشته باشیدکه در هر زمانی و در هر سنی که حضانت داده شده به مصلحت کودک نباشد، حکم می تواند تغیر کند.

لذا قانونگذار تنها به مصلحت فرزند می اندیشد و در هر زمان که حضانت داده شده به مصلحت نبود شما می توانید دادخواست خود را برای تغیر حکم دادگاه و گرفتن این حق ثبت نمایید. البته شرایطی برای این موضوع تعیین شده است که به آن ها خواهیم پرداخت.

مراحل قانونی گرفتن حضانت فرزند

مراحل قانونی گرفتن حضانت فرزند

شرایط حاضن و حاضنه

منظور از حاضنه، مادر و حاضن پدر کودک است. قانونگذار برای شخصی که حضانت فرزند به او سپرده می شود نیز شرایطی را تعیین کرده است.

  • عقل
  • توانایی عملی
  • سلامت جسمانی و عدم مبتلا به بیماری واگیردار
  • شایستگی و صلاحیت اخلاقی
  • اسلام
  • سکونت در محل ثابت
  • ازدواج نکردن مادر

شرایط سقوط حضانت

شرایط سقوط حضانت که با به وجود آمدن این دلایل می توانید دادخواستی برای گرفتن حضانت ثبت نمایید:

  • جنون
  • فوت
  • ازدواج زوجه
  • عدم لیاقت هر یک از والدین
  • توافق طرفین مبنی بر واگذاری حضانت به دیگری
  • بیماری شخصی
  • انحطاط اخلاقی

از موارد انحطاط اخلاقی می توان به مسکر بودن و اعتیاد شخص نام برد. چرا که شخص معتاد به حاشیه جامعه رانده می شود و چون نمی تواند شغلی پیدا کند دست به انواع بزهکاری ها می زند. لذا تربیت و حتی خوده کودک به خطر می افتند مخصوصا اگر فرزند دختر باشد. در صورت اعتیاد و انحطاط اخلاقی پدر و مادر حضانت به پدر بزرگ (پدر پدر کودک) سپرده می شود. البته اگر او هم دارای مشکل باشد دادگاه حضانت را به شخص دیگری بنا به مصلحت می سپارد و نفقه و کلیه هزینه ها را از پدر و مادر وی می گیرد.

شرایط سقوط حضانت

شرایط سقوط حضانت

حضانت فرزند در طلاق توافقی

حضانت فرزند در طلاق توافقی کاملا واضح است. در طلاق توافقی زن وشوهر می توانند بر سر این موضوع توافق کنند. اگر طبق توافق حضانت به مادر داده شود همچنان پدر مسئول تامین هزینه و نفقه فرزند است. اگر پدر از پرداخت نفقه امتناع کند نتیجه آن بین شش ماه تا دو سال حبس خواهد بود.اگر توافقی بر سر حضانت صورت نگیرد دادگاه در این خصوص طبق قوانین تصمیم گیری خواهد کرد.

بخشیدن مهریه در قبال حضانت فرزند

تحت هیچ شرایطی حق ولایت پدر و خاندان پدری چه در طلاق توافقی و چه در طلاق از طرف زن قابل معامله و اسقاط نیست. این موضوع را در نظر بگیرید که قانونگذار تنها بنا به مصلحت کودک تا سن هفت سالگی تنها حق حضانت فرزند را به مادر داده است.اما بنا به توافق طرفین چه در طلاق توافقی و چه در طلاق خلع، طلاق رجعی و… مرد می تواند حضانت را به زن بدهد.

حضانت فرزند قبل از طلاق

این تکلیف قبل از طلاق با پدر و مادر است و اگر به هر دلیلی از حضانت فرزند خود سر باز زنند، در حالی که شرایط حضانت را دارا می باشند. دادگاه آن ها را ملزم به این کار می کند چرا که حضانت تکلیف و تعهد است. کسی نمی تواند از زیر تعده شانه خالی کند.اگر پدر و مادر در دوران قبل از طلاق به سر می برند و جدا از هم زندگی می کنند. قوانین حضانت همچون بعد از طلاق می باشد یعنی تا هفت سالگی با مادر است.

حضانت فرزند قبل از طلاق

حضانت فرزند قبل از طلاق

مدارک لازم جهت دریافت حضانت

  • سند طلاق
  • شناسنامه
  • کارت ملی

همچنین اگر طلاقتان، طلاق توافقی بوده باید نسخه ای از سند توافقنامه را نیز همراه داشته باشید.

برای گرفتن حضانت قطعی و دائم همراه مدارک ذکر شده به دفتر وب سایت حقوقی مستر دادیار مراجعه کرده تا تیمی از وکلای زبده کشور پرونده شما را برسی نمایند.

همچنین می توانید از مشاوره رایگان مستر دادیار استفاده کنید.

طلاق توافقی

طلاق (طلاق توافقی) یکی از موضوعاتی است که در روابط خانوادگی اسلامی و اجتماعی بسیار درباره آن بحث شده است. در زمان حاضر اعتیاد و ترک نفقه، دو عامل مهم بر افزایش بیش از پبش آمار طلاق بوده است. چرا که شخص معتاد قادر به کسب شغل شرافتمندانه ای نیست از این رو دچار خطاها و جرایم زیادی می شود لذا زندگی بر همسر سخت و طاقت فرسا می گردد. بر خلاف عقد که تحقق آن نیاز به انشای هر دو طرف دارد، در طلاق اینگونه نیست و تنها انشاء مرد کافی است. اگر خانوم ها، حق طلاق گرفته باشند اقدام و انشاء آن ها نیز کافی می باشد اما اگر حق طلاق نداشته باشند روند طلاق دشوار تر خواهد بود. اما جای نگرانی نیست چرا که وکلای طلاق توافقی همراه شما خواهند بود.


در هنگام عقد حقوق و تعهداتی برای زن و شوهر ایجاد می شود. زمانی که مرد دادخواست طلاق می دهد یعنی از تمام حقوق خود می گذرد و در عین حال باید حقوق همسر را کاملا به جا آورد، همین موضوع در مورد دادخواست طلاق از طرف زوجه نیز هست، یعنی خانوم ها نیز در هنگام درخواست طلاق تمام حقوق خود را باید ببخشند مگر آنکه حق طلاق داشته باشند. به دلیل طولانی بودن روند دادخواست طلاق از سوی زوجه، خانوم ها ترجیح می دهند تا از طریق طلاق توافقی اقدام کنند و همسرشان را راضی به طلاق توافقی کنند که در اکثر مواقع منجر به بخشش مهریه از سوی خانوم ها می شود.

مراحل طلاق توافقی چگونه است

مراحل طلاق توافقی چگونه است

مراحل طلاق توافقی چگونه است

در طلاق توافقی زن و شوهر قبل از ارائه دادخواست طلاق توافقی باید در مورد تمام آثار مالی و غیر مالی نکاح (مهریه، حضانت فرزند، اجرت امثل، وسایل منزل و..) با هم توافق کنند. اصلی ترین موضوع در این میان توافق بر سر مهریه و حضانت است، مرد مهریه را می پردازد و یا زن مهریه را می بخشد (البته باید توجه داشت که در مواردی می توان حتی بعد از طلاق که زوجه مهریه را بخشیده است، اقدام به گرفتن مهریه بعد از طلاق توافقی کرد) و در مورد حضانت نیز همین گونه است. تمام توافقات باید در صورت جلسه ای ثبت گردد و به امضای طرفین و شهود برسد. دادگاه توافقات زن و شوهر را برای تصمیم گیری ملاک قرار خواهد داد.

قبل از صدور حکم، قاضی زوج و زوجه را به مرکز مشاوره خانواده ارجاع می دهد، البته می توانید از ابتدا به مشاوره مراجعه کرده و مشاور در صورت منصرف نشدن متقاضی از طلاق با مشخص کردن موارد توافق، موضوع را به دادگاه اطلاع خواهد داد.

مراحل طلاق توافقی

مراحل طلاق توافقی

پس از اعلام نظر مشاور خانواده به دادگاه، قاضی حکم عدم امکان سازش را صادر میکند. پس اعلام رای طرفین تنها سه ماه فرصت دارند تا برای اجرا شدن طلاق به دفتر خانه مراجعه کنند، در غیر اینصورت رای باطل شده و دوباره باید اقدام گردد.

عدم مراجعه زوج به دفترخانه: اگر بعد از گرفتن حکم عدم امکان سازش، زوج از مراجعه به دفترخانه امتناع کند و یا به هر دلیلی نتواند حضور یابد زوجه (خانوم) می تواند به دفترخانه مراجعه کرده و موضوع را مطرح نماید، در این مواقع دفترخانه برای زوج (مرد) احضاریه ارسال می نماید، در صورت بی توجهی دوباره زوج، زوجه می تواند برای گرفتن وکلات طلاق به دادگاه مراجعه کند.

شرایط طلاق توافقی

برای گرفتن طلاق توافقی نیاز به هیچ دلیل و منطقی که بخواهید به دادگاه ارائه کنید نیست. فقط تصمیم زن وشوهر برای گرفتن طلاق از هم کفایت میکند و البته که، همانطور که گفته شد باید تنها بر روی مسائل گفته شده توافق کنید.

حضانت فرزند در طلاق توافقی

طبق توافقات صورت گرفته بین زن و مرد، دادگاه حکم به حضانت خواهد داد حتی اگر فرزند بالای هفت سال داشته باشد هم مادر می تواند حضانت را بر عهده بگیرد، اما در بسیاری از موارد زن وشوهر نمی توانند بر روی این موضوع به توافق برسند لذا در این مواقع با وجود این که طلاق از نوع طلاق توافقی است، دادگاه در مورد حضانت طبق قوانین برخورد خواهد کرد و حکم به حضانت پدر یا مادر خواهد داد.

حضانت فرزند در طلاق توافقی

حضانت فرزند در طلاق توافقی

طلاق توافقی چقدر طول می کشد

معمولا حداکثر زمانی که برای طلاق توافقی طول می کشد دو الی دو و نیم هفته است، البته در صورتی که توافقات بین زن و شوهر کاملا صورت گرفته باشد، در این صورت دادگاه در این نوع پرونده ها سختگیری ای صورت نمی دهد.

آیا واقعا در جواب سوال طلاق توافقی چقدر طول می کشد باید با قطعیت بگوییم حداکثر دو هفته! قطعا خیر، توجه داشته باشید که عواملی هم وجود دارد که بتواند روند پرونده شما را بسیار طولانی تر کنند مثلا اگر برای طلاق وکالت دارید، وکالت نامه توسط دفترخانه استعلام صحت می شود تا درستی و سقم آن مشخص گردد مگر آنکه در سند ازدواج وجود داشته باشد.

نکته ای برای کسانی که می خواهند ازدواج کنند و قصد دارند حق طلاق را شرط عقد کنند: حتما دقت کنید که در سند ازدواج حق فرجام خواهی و تجدید نظر نیز ذکر شده باشد در غیر اینصورت اگر بخواهید طلاق بگیرید دادگاه حکم طلاق را صادر می کند اما چهل روز بعد از گرفتن حکم می توانید به دفترخانه مراجعه کنید و قانونا طلاق بگیرید.

1